fallback

Standard Chartered ще плати 340 млн. долара заради нарушения на иранското ембарго

Банката се е съгласила да въведе мониторинг на клона си в Ню Йорк, който да оценява риск контрола й срещу прането на пари

22:15 | 14.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Английската банка Standard Chartered се е споразумяла да заплати 340 млн. долара на Нюйоркския банков регулатор, за да уреди обвиненията, че е укривала транзакции с Иран.  

В допълнение към това, банката се е съгласила да въведе мониторинг на клона си в Ню Йорк в продължение на поне две години, който да оценява риск контрола й срещу прането на пари, обяви Департаментът за финансови услуги на американския щат.

„Банката трябва да назначи постоянен персонал в нюйоркския си клон, който да наблюдава и одитира мерките за борба с прането на пари и техния мониторинг”, посочват от департамента.

За сряда е било отложено изслушването на банката, в което тя трябва да защити лиценза си за дейност на територията на щата.

„Страните се съгласиха, че разследваните практики включват транзакции на стойност поне 250 млрд. долара”, се казва в изявлението на надзорния орган.

Обвинениятa към Standard Chartered за нарушаване на американските санкци срещу Иран бяха повдигнати на 6 август.

Днешното изявление идва, след като главният изпълнителен директор на банката Питър Сандс, който категорично отричаше обвиненията миналата седмица, летя до Ню Йорк, за да се заеме лично с опитите за уреждане на въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:26 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още