fallback

Wall Street обърна посоката и индексите приключиха сесията с повишения

Инвеститорите очакват нови икономически стимули от централните банки

23:29 | 10.08.12 г.

Индексите на Wall Street изтриха загубите и приключиха сесията с повишения заради спекулациите, че Федералният резерв на САЩ ще предприеме допълнителни стимули за икономическия растеж, предаде Bloomberg.

В края на търговията Dow Jones се повиши с 0,32% до 13 208 пункта, S&P 500 добави 0,22% до 1 406 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,07% до 3 021 пункта.

Алан Гейл от RidgeWorth Capital Management коментира пред агенцията, че заради слабите икономически данни от Китай се е засилило очакването на инвеститорите за нова намеса на американската централна банка.

“Колкото по-слаби са данните, толкова по-голяма е вероятността да има нови стимули”, посочва Гейл.

“Отслабването на китайската икономика вероятно ще предизвика някакви действия там. Това, което се случва по света, няма как да не засегне САЩ. Глобалният растеж е слаб и отслабва още повече, затова Фед трябва да реши как да действа”, допълни той.

Очакванията, че глобалните централни банки ще се задействат с нови стимули за икономиката движат ръста на S&P 500 от 1 юни. Оттогава досега индексът се е повишил с 10 на сто, а в последните шест дни отбелязва непрекъснато повишение заради добри корпоративни отчети, както и по-добрите данни за пазара на труда, които излязоха вчера.

Над 70 от компаниите в състава на S&P 500 обявиха по-добри от очакваното корпоративни резултати за второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:50 | 18.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още