fallback

Американските индекси отстъпват леко в началото на сесията*

Всеки би се съгласил да стъпва на пръсти през уикенда, за да запазим спечеленото от началото на седмицата, коментира анализатор

17:58 | 10.08.12 г.

Основните американски индекси търпят леки понижения в началото на последната сесия за седмицата, след като разочароващите данни за китайския износ увеличиха опасенията от забавяне на световния икономически растеж, съобщи CNBC.

“Имахме двуполюсни 5 дни и е добре, че не понесохме сериозно отстъпление“, коментира Арт Кашен, директор за операциите на регулирания пазар в UBS Financial Services. „Всеки би се съгласил да стъпва на пръсти през уикенда, за да запазим тези печалби ... Има обаче някои признаци за спорове в Европа“, добави той.

Dow Jones отстъпва с 0,2% до 13 140,93 пункта, воден от акциите на Cisco, поевтиняващи с 1,5% до 17,44 долара, след като във вчерашната сесия прекъсна серия от 4 дни на печалби.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,2% до 1 399,88 пункта, като акциите на компаниите от енергийния сектор губят позиции, докато тези на телекомуникационните поскъпват. Nasdaq Composite се понижава с 0,3% до 3 009,23 пункта.

Цените по вноса в САЩ са се понижили с 0,6% през юли, като това е четвърти пореден месец на спад, сочат данни на американското министерство на труда. Очакванията на анализаторите бяха цените да се повишат с 0,1%. Неочакваният спад може да увеличи основанията на американския Федерален резерв за облекчаване на монетарната политика.

Акциите на английския футболен клуб Manchester United поскъпват с 0,3% до 14,05 долара при борсовия дебют в Ню Йорк, като целта на компанията е влизане в диапазона между 16 и 20 долара за акция.

Пазарната капитализация на JCPenney нарства с 6,6% до 23,55 долара за акция, въпреки че компанията съобщи,  загубата за второто тримесечие е по-висока от очакваното и добави, че няма да успее да постигне обявената годишна цел за финансовите резултати.

Акциите на Nvidia понижават стойността си с 0,2% до 14,68 долара, макар че производителят на чипове обяви по-добри от очакваните тримесечни резултати и повиши прогнозата си за приходите през настоящото тримесечие над предварителните прогнози.

Пазарната капитализация на Yahoo потъва с 5% до 15,21 долара за акция след новината, че компанията премисля плана за изплащане на дивиденти на акционерите от парите в брой, получени от продажбата на чяст от дела ѝ в  Alibaba.

Акциите на Ubiquiti Networks се сриват с 39,8% до 9,03 долара, след като прогнозата на технологичната компания разочарова инвеститорите.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:39 | 18.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още