fallback

Индексите в САЩ не можаха да прескочат тримесечните върхове

Макар да изведоха пазара до нов ръст, инвеститорите стават все по-предпазливи

23:12 | 08.08.12 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите борсови индекси в САЩ не успяха да прескочат категорично тримесечните върхове, които постигнаха в началото на днешната търговия. Въпреки това те записаха четвърта поредна сесия на повишения пише MarketWatch.

„Виждаме множество сигнали, че нещата не са толкова злем колкото смятахме. Въпросът обаче е колко добри са те. Записахме доста добро рали просто защото минахме от лошо към по-малко лошо”, коментира за медията Брус МакКейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

„Ще се отвори ли черна дупка в Европа, която да погълне световната икономика? Досега се разминахме с това, но все още сме нервни”, допълва той.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши минимално с 0,05 на сто до 13 175,64 пункта, подкрепен от покупки в края на сесията. Повече от 20 от 30-те компонента на показателя увеличиха цените си, като най-силни ръстове имаше при HP и Alcoa.

Широкият индекс S&P 500 също се повиши с толкова, затваряйки при 1 402 пункта.

Единствен от водещите индекси днес на червено приключи Nasdaq Composite. Той изгуби 0,15 на сто, или 4 пункта до 3 011 пункта. Акциите на Apple приключиха деня с минимален спад до 619,86 долара за брой, а тези на Google поскъпнаха с 0,24 на сто до 642,23 долара за брой.

Производителността в САЩ е нараснала с 1,6% през второто тримесечие, сочат данни на американското министерство на труда, след като компаниите увеличиха производството, но увеличиха умерено работното време на служителите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:37 | 18.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още