fallback

Печалбата на General Motors за тримесечието спадна по-малко от очакваното

Загубата в Европа на най-големия щатски производител на автомобили се е оказала по-малка от прогнозираното

17:11 | 02.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

General Motors отчете по-добра от очакваното печалба през второто тримесечие, подпомогната от по-малка от предвижданото загуба в Европа, съобщава Ройтерс. 

Северноамериканското поделение на най-големия щатски производител на автомобили регистрира силни резултати, които компанията отчасти отдаде на отложени за третото тримесечие разходи.

„Очевидно трябва да направим още, за да преодолеем препятствията, пред които се изправяме, особено в региони като Европа и Южна Америка“, коментира главният изпълнителен директор на GM Дан Акерсън.

Нетната печалба на компанията за тримесечието спада с 41% на годишна база до 1,49 млрд. долара, или 90 цента на акция, но анализатори, запитани от Thomson Reuters, очакваха 74 цента.

Приходите за периода намаляват с 5% на годишна база до 37,6 млрд. долара, след като силният долар оказа своето негативно влияние. Прогнозите на анализаторите бяха за 38,58 млрд.

General Motors отчита оперативна загуба в Европа в размер на 361 млн. долара, спрямо печалба от 102 млн. преди година. Загубата обаче е по-малко от очакванията на анализатори. Джоузеф Спак от RBC Capital Markets предвиждаше загуба от 528 млн. долара, а Питър Несволд – 432 млн.

Главният финансов директор на GM Дан Амън каза, че ситуацията в Европа е тежка и не се ангажира кога комапнията му ще излезе на печалба в региона. Според него индустрията като цяло е изправена пред предизвикателства на Стария континент през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още