fallback

Минимални повишения на борсите в САЩ при волатилна търговия*

Средата на умерен ръст се очертава като постоянна в САЩ, коментира анализатор

18:47 | 01.08.12 г.

Основните американски индекси излязоха на положителна територия във волатилна сесия преди изявлението от заседанието на Комисията за совбодния пазар към Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC.

Според непотвърдена информация волатилността на акциите на отделни компании е вследствие от агресивна алгоритмична търговска програма на  Knight Capital Group.

Dow Jones напредва с 0,3% до 13 044,51 пункта, воден от акциите на DuPont, поскъпващи с 1,6% до 50,51 долара, докато тези на Hewlett-Packard, понижаващи стойността си с 1,2% до 18,02 долара, натежават най-много върху представянето му.

Индексът Standard & Poor's 500 прибавя 0,2% до 1 382,25 пункта начело с акциите на телекомуникационните и енергийните компании, а тези на компаниите за производство на луксозни стоки отстъпват позиции. Nasdaq Composite се повишава с минималния 0,01% до 2 939,67 пункта.

Според  Bespoke Investment Group представянето на пазара в дните, когато Фед заседава, е изключително силно и 37,6% от печалбите след въвеждането на политиката на лихвени проценти, близки до нулата, на 16 декември 2008 г. идва в дните със заседания на централната банка на САЩ. „Това означава, че близо 40% от печалбите на пазара след края на 2008 г. са дошли в 3% от търговските сесии“, сочат от Bespoke в свой доклад.

Заетите в частния сектор в САЩ са се увеличили със 163 000 през юли, става ясно от съобщение на Automatic Data Processing.

Производственият индекс на Института за управление на доставките, макар и регистрирал подобрение до 49,8 пункта през юли при 49,7 пункта през юни, остана в зоната на свиване и под очакванията на анализаторите за ръст до 50,4 пункта.

Разходите за строителство през юни пък са нараснали с 0,4% през юни след ръст от 0,9% през май, става ясно от съобщение на американското министерство на търговията.

Запасите от суров петрол са намалели с 6,5 млн. барела през миналата седмица, сочат данни на американското министерство на енергетиката. Прогнозите на икономистите бяха за намаление от 0,7 млн. барела.

„Смятаме, че средата на умерен ръст се очертава като постоянна в САЩ“, заяви Боб Браун, главен инвестиционен директор в Northern Trust.

„Фед наистина се съсредоточава върху избягването на рецесията. Независимо дали те ще направят нещо днес, през август или през септември, мисля, че пазарите трябва да се концентрират върху склонността за използване на монетарната политика за удължаване на състоянието на възстановяване“, добави Браун. Той е насочил голяма част от инвестициите си към американски акции, освободил се е от голяма част от европейските и не търговия на развиващите се пазари.

Акциите на Comcast повишават стойността си с 4,15% до 33,90 долара, след като компанията обяви по-висока от очакваното печалба за второто тримесечие благодарение на по-големия брой потребители на нейните електронни и телефонни услуги, като приходите са нараснали с 6% до 15,2 млрд. долара.

Пазарната капитализация на Time Warner нараства с 1,2% до 85,98 долара за акция въпреки по-ниската тримесечна нетна печалба заради отстъпление в подразделенията за филми, телевизионни забавления и издателска дейност при спад на приходите от 4%.

Акциите на Mastercard понижават стойността си с 1,9% до 428,30 долара, въпреки че компанията обяви по-висока от очакваното тримесечна печалба, но приходите останаха под прогнозите на анализаторите.

Пазарната капитализация на Harley Davidson намалява с 3,5% до 41,70 долара за акция, след като приходите на компанията не оправдаха очакванията на анализаторите въпреки ръста от 14,6%.

Акциите на Avon поевтиняват с 1,5% до 15,26 долара след спад на тримесечните приходи с 9%, а пазарната капитализация на Nokia се разширява с 5,8% до 2,55 долара за акция след спекулации, че китайският производител на компютри Lenovo е заинтересован от страдащата финландска компания. Впоследствие от Lenovo отрекоха какъвто и да било интерес.

*Актуално към 18,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 25.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още