fallback

Индексите на Wall Street приключиха сесията със загуби

Инвеститорите възродиха опасенията си за бъдещето на Гърция в еврозоната

23:24 | 23.07.12 г.

Индексите на Wall Street се възстановиха частично от загубите, регистрирани в началото на сесията, но приключиха търговията в червения спектър.

Dow Jones изгуби 0,79% до 12 721 пункта, S&P 500 отписа 0,89% до 1 351 пункта, а  Nasdaq се понижи с 1,2% до 2 890 пункта.

Сред най-губещите в днешната сесия бяха акциите на McDonald’s Corp, съобщи MarketWatch. Компанията днес оповести по-слаби от очакваното финансови резултати за второто тримесечие заради движенията на валутните пазари. 

Инвеститорите възродиха опасенията си за бъдещето на Гърция в еврозоната, както и за ситуацията в Испания.

Появиха се спекулации, че Международният валутен фонд (МВФ) може да се оттегли от помощта за Гърция, макар и информациите да бяха опровергани днес. В Испания пък провинцията Валенсия потърси държавна помощ, а Мурсия е на път да го направи.

“Инвеститорите са на ръба”, коментира пред Bloomberg Ръс Костерич, главен инвестиционен стратег за BlackRock.

“Икономическият растеж в Китай се забави, не е сигурно, че съществуващите защитни стени на еврозоната са достатъчни, известно ни е, че испанските провинции са силно задлъжнели. Въпросът е колко лошо е всичко това”, допълва анализаторът.

Опасенията за забавянето на глобалния икономически растеж промени стратегиите на пазарните участници. Компаниите, които са най-много свързани с икономическия растеж, се наредиха сред най-губещите в днешната сесия. За сметка на това акциите на телефонните, комуналните и потребителските компании приключиха сесията с повишения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:23 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още