fallback

Притесненията за Европа отново натиснаха американските индекси*

Търгуваните обеми бяха ниски, тримесечните печалби - не особено големи, така че оживлението вероятно бе пресилено, коментира анализатор

18:10 | 20.07.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

След три положителни сесии основните американски индекси се понижават в началото на последната сесия за седмицата, след като липсата на макроикономически данни от САЩ и противоречивите тримесечни резултати на големите компании върнаха погледите на инвеститорите към проблемите на Европа, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,6% до 12 869,38 пункта, воден от акциите на  JPMorgan, губещи 1,3% от стойността си до 34,01 долара, и тези на Bank of America, които поевтиняват с 2,2% до 7,10 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,5% до 1 369,08 пункта, начело с акциите на финансовите и индустриалните компании, докато тези за комунални услуги задържат малка печалба. Nasdaq Composite се понижава с 0,5% до 2 950,54 пункта.

„Най-напред трябва да се запитаме защо изобщо вървяхме нагоре“, заяви Джо Салуци, съуправител за търговските операции в Themis Trading. „Проблемите на Европа не са отшумели, търгуваните обеми бяха ниски, а тримесечните печалби – не особено големи, така че аз мисля, че оживлението бе пресилено“, добави той.

Днес министрите на финансите на страните от еврозоната се споразумяха окончателно да отпуснат на Испания кредит на стойност до 100 млрд. долара, за да успее да рекапитализира банковия си сектор, но точният размер на сумата ще бъде определен вероятно през септември.

Акциите на General Electric повишават стойността си с 0,6% до 19,92 долара, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли очакванията на анализаторите, а приходите останаха малко под прогнозираните.

Пазарната капитализация на Google нараства с 2,9% до 610,39 долара за акция, след като след затварянето на борсите вчера компанията обяви, че тримесечните приходи от основния ѝ бизнес са нараснали с 21% на годишна база. Акциите на софтуерния гигант Microsoft се понижават с 0,2% до 30,60 долара за акция, след като компанията обяви първа нетна тримесечна загуба, откакто стана публична през 1986 г.

Акциите на Chipotle потъват с 21,3% до 317,86 долара, след като веригата ресторанти за бърза хранене обяви забавяне на ръста на продажбите заради слабото икономическо възстановяване в САЩ.

Пазарната капитализация на Xerox намалява с 2,6% до 7 долара за акция, след като производителят на копирни машини понижи целта си за годишната печалба и публикува по-слаби от очакваните тримесечни резултати заради икономическата обстановка в Европа.

Акциите на Palo Alto Networks се изстреляха с 35,2% нагоре до 56,80 долара при борсовия дебют на компанията.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:20 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още