fallback

Приходите и печалбата на Morgan Stanley спадат наполовина за тримесечието

Печалбата на щатската банка без извънредните приходи е 16 цента на акция при очаквания на анализатори за 29 цента

18:45 | 19.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Morgan Stanley обяви 50% спад на печалбата за второто тримесечие, допълвайки, че ще съкрати още работни места, тъй като приходите й от търговия с акции и облигации бележат най-рязкото понижение сред банките на Wall Street.

Нетната печалба на американската финансова институция за периода достигна 563 млн. долара, или 28 цента за акция, спрямо 1,22 млрд. долара година по-рано, съобщава Financial Times.

Като се изключат извънредните счетоводни приходи, печалбата на банката е 16 цента за акция. Анализатори, участвали в проучване на Bloomberg, очакваха печалбата на банката без извънредни приходи и разходи да достигне 29 цента на акция.

Със спад от 48%, приходите за периода достигнаха най-ниското ниво, откакто Джеймс Горман пое ръководството на банката през януари 2010 г. Те могат да се сравнят с 11% ръст при Goldman Sachs Group Inc.

Резултатите са „много слаби“, коментира Чарлз Пибоди, анализатор на Portales Partners LLC в Ню Йорк, цитиран от Bloomberg.

При отварянето на борсата в Ню Йорк акциите на Morgan Stanley се понижиха с 2,8% до 13,6 долара за акция. От началото на годината акциите на акциите са се понижили със 7,5%, след като се разделиха с 44% през 2011 г.

Спрямо началото на 2010 г., когато Горман пое ръководството на банката, акциите на Morgan Stanley са изгубили 53% от стойността си. Банката се представя най-слабо сред 10-те основни финансови институции в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:44 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още