fallback

Американските индекси задържат ръста от вчера*

Пазарите обаче остават в очакване на новото изявление на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке

17:57 | 18.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси се задържат на положителна територия, докато инвеститорите очакват новото изявление на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, този път пред Комисията за финансовите услуги в Камарата на представителите, съобщи CNBC.

Dow Jones се повишава с 0,2% до 12 827,04 пункта, воден от акциите на Intel, прибавящи 2,9% към стойността си до 26,13 долара, след като компанията надхвърли очакванията на анализаторите за печалбата си през второто тримесечие, но прогнозира слаби продажби през настоящото, и тези на United Tech, поскъпващи с 1,5% до 74,70 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 напредва с 0,3% до 1 367,29 пункта, като акциите на технологичните компании вървят устремно нагоре, докато тези на банките отстъпват позиции. Nasdaq печели 0,7% до 2 930,58 пункта.

Вчера Бернанке предложи мрачна прогноза за икономиката, но повтори обещанието си, че Фед „е готов да предприеме допълнителни действия“, ако това е необходимо.

Днес американският министър на финансите Тимъти Гайтнър заяви, че икономиката е „определено по-бавна“, но защити действията на администрацията на президента на страната Барак Обама и посочи, че Вашингтон трябва да предприеме по-агресивни действия, за да стимулира ръста. Той обаче отхвърли идеята, че икономиката се насочва към поредна рецесия.

Започнатото жилищно строителство е нараснало с 6,9% през юни до сезонно изгладена годишна база от 760 000 броя, регистрирайки най-бързото си темпо на ръст от над 3 години, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Очакванията на икономистите бяха за ръст до 745 000.

Акциите на Bank of America понижават стойността си с 2,5% до 7,73 долара, въпреки че банката обяви тримесечна печалба, надхвърлила очакванията на анализаторите.

Пазарната капитализация на Honeywell International нараства с 6,4% до 58,02 долара за акция, след като компанията обяви ръст на тримесечната печалба от 12% благодарение на силното търсене в САЩ.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:37 | 26.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още