fallback

Citigroup със свита печалба заради загуби от активи от времето на кризата

Продажбата на дела в турската Akbank TAS също е допринесла за неблагоприятните резултати, докато основният бизнес остава стабилен

16:48 | 16.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Citigroup Викрам Пандит. Снимка:Ройтерс

Третата по пазарна капитализация американска банка Citigroup Inc обяви свиване на печалбата за второто тримесечие заради продажбата на дял в турската Akbank TAS и заради загуби от проблемни активи, останали от периода на финансовата криза през 2008 г., съобщи Ройтерс.

Нетната печалба на кредитната институция се понижава до 2,9 млрд. долара, или 95 цента на акция, от 3,34 млрд. долара, или 1,09 долара на акция за аналогичния период на 2011 г.

Загубата от продажбата на дела от 10,1% в Akbank TAS достига 424 млн. долара, докато от промяната в пазарната стойност на дълга на банката и от този на нейни определени търговски партньори е реализирана печалба от 219 млн. долара.

Сегментът на подразделението Citi Holdings, съставено от активи, от които тя се опитва да се отърве, е донесъл загуби от 920 млн. долара при 611 млн. преди година.

От компанията посочиха, че този сегмент вече представлява 10% от общите ѝ активи при 11% през предходното тримесечие.

„Имахме силен ръст както при кредитите, така и при депозитите, което показва устойчивостта на нашия ориентиран към пазара бизнес, като в подразделението Услуги по транзакции регистрирахме рекордни приходи“, заяви главният изпълнителен директор на Citigroup Викрам Пандит, цитиран в съобщение на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:38 | 23.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още