fallback

Wall Street с пета поредна сесия на спад

S&P 500 записа най-дългата си серия от понижения за последните два месеца

23:18 | 11.07.12 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси на Wall Street продължиха негативната си серия и в сряда. Основен двигател на настроенията стана стенограмата от последното заседание на Федералния резерв на САЩ, като инвеститорите се оказаха разочаровани от факта, че ръководителите на институцията не са обединени около идеята за ново вливане на пари в икономиката.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,4 на сто до 12 605 пункта, макар непосредствено след публикуването на стенограмата спадът да стигна до 0,7 на сто. Понижението бе пето поредно за показателя.

Широкият индекс S&P 500 успя да заличи загуба от 0,8 на сто, за да завърши деня почти на нивото си от вчера – 1 341,45 пункта. Макар и ограничено, понижението доведе до най-дългата негативна серия за индекса от 18 май насам – пет поредни дни на спад.

Най-голямо бе отстъплението на Nasdaq Composite – с 0,5 на сто до 2 888 пункта.

„Бих казал, че в голяма степен Фед няма отношение към инвеститорите, тъй като в момента в САЩ и по света проблемите са фискални, а не монетарни. Решението трябва да дойде от политиците, Конгреса и президента, като това важи в глобален план. Фед обаче е в новините днес, а за трейдърите това е от значение”, коментира Гари Флем, портфолио мениджър в Bel Air Investment Advisors за MarketWatch.

„Сезонът на отчетите ще държи пазарите на ръба. Същото се отнася и за ситуацията в еврозоната. Разочаровани сме от факта, че немският върховен съд отложи дебатите относно това дали фондовете за стабилност противоречат на конституцията, като това предизвика известна нервност на пазарите в Европа”, заявява Питър Кардило, главен икономист в Rockwell Global Capital.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:15 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още