fallback

Умерени понижения за американските индекси в началото на сесията*

Инвеститорите очакват решенията от срещата на финансовите министри на страните от еврозоната, както и отчета на Alcoa

18:20 | 09.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Пониженията на основните американски индекси се прехвърлиха и в новата седмица, макар и без да достигат темпото на петъчните разпродажби, в очакване на отчета за второто тримесечие на първата голяма компания – Alcoa – след приключването на днешната сесия и на решения от заседанието на министрите на финансите на страните-членки на еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,6% до 12 698,34 пункта, като акциите на DuPont, губещи 2% от стойността си до 47,90 долара, и тези на ExxonMobil, поевтиняващи с 1,9% до 83,21 долара, натежават най-много върху представянето на индекса.

Standard & Poor's 500 се понижава с 0,5% до 1 347,66 пункта, като акциите на енергийните компании страдат най-много от негативните нагласи на инвеститорите. Nasdaq Composite губи 0,6% до 2 919,24 пункта.

Президентът на подразделението на американския федерален резерв в Чикаго Чарлс Евънс заявява в бележки за реч, която ще изнесе на конференция в Тайланд, че американските политици трябва да предприемат нов кръг от изкупуване на облигации, за да бъде понижено нивото на безработицата, дори при риск от временно ускоряване на инфлацията.

Акциите на Alcoa понижават стойността си с 1% до 8,64 долара, като очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, са алуминиевият гигант да обяви печалба от само 5 цента на акция за второто тримесечие.

Пазарната капитализация на WellPoint обаче нараства с 2,65% до 61,50 долара за акция, след като компанията обяви, че ще закупи конкурента си Amerigroup за около 4,46 млрд. долара. Новината изстреля акциите на Amerigroup с 37,9% нагоре до 88,70 долара.

Акциите на  PepsiCo губят 0,5% от стойността си до 69,90 долара, след като вестник New York Times съобщи, че компанията  ще започне да продава кисело мляко в американския Североизток и част от останалите щати по атлантическото крайбрежие в опит да намали зависимостта си от продажбите на безалкохолни газирани напитки.

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още