fallback

Wall Street се съвзе след вчерашните разпродажби

Инвеститорите очакваха, че Moody’s ще понижи повече рейтингите на големите банки

23:14 | 22.06.12 г.

С ръстове на индексите приключи последната за седмицата сесия на Wall Street след вчерашните масови разпродажби.

В края на търговията Dow Jones отбеляза повишение от 0,56% до 12 644 пункта, S&P 500 добави 0,74% до 1 335 пункта, а Nasdaq нарасна с 1,17% до 2 892 пункта.

Акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с 1,2%, след като Moody’s понижи кредитния рейтинг на банката с 2 стъпки, а не с очакваните 3. Сред печелившите се наредиха също така акциите на Bank of America, Citigroup и други банки.

Банковите книжа бяха най-печелившите в състава на S&P 500 в днешната сесия. “Лошата новина излезе и тя всъщност не беше толкова лоша, колкото се очакваше”, коментира пред Bloomberg Джефри Саут от Raymond James & Associates.

“От дълго време се предупреждава, че ще се понижават банкови рейтинги. Защо изобщо някой обръща внимание на рейтинговите агенции, след като пропуснаха да си свършат работата по време на кризата”, допълва той.

“В последните няколко години банките значително подобриха ситуацията си, особено по отношение на капитала, а рейтингите им продължават да вървят надолу. Това означава, че преди кризата те са били погрешни и сега се коригират”, пояснява Джеймс Ленард, кредитен анализатор от Morningstar.

Решението на Moody’s да понижи кредитния рейтинг на 15 от най-големите банки в света създава и много добри възможности за инвестиции в банкови акции, смята Пол Милър от FBR Capital Markets.

Според него понижението на рейтингите е трябвало да се случи много по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:56 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още