fallback

Wall Street грейна в зелено, очаква нови стимули

Данните за инфлацията и слабият пазар на труда са една добра основа за отговор на Фед, коментира анализатор

23:35 | 14.06.12 г.

Акциите на Wall Street разшириха повишенията в днешната сесия, след като се засилиха спекулациите, че заради влошаването на икономическото състояние на САЩ Федералният резерв ще предприеме още икономически стимули.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 1,24% до 12 652 пункта, S&P 500 отбеляза ръст от 1,08% до 1 329 пункта, а Nasdaq регистрира покачване от 0,63% до 2 836 пункта.

“Данните за инфлацията и слабият пазар на труда са една добра основа за отговор на Фед”, коментира за Bloomberg Кевин Шакновски от Alpine Mutual Funds.

“В момента сме на етап, при който всяка лоша новина е всъщност добра новина за подготовката на политически отговор. Работните места ще са ключовия фактор, който ще влияе на политиката на Федералния резерв”, допълни той.

Американското трудово министерство съобщи днес, че през миналата седмица са подадени 386 хил. искания за обезщетения при безработица, а данните за подадените молби за предходния седемдневен период са били ревизирани нагоре.

Същевременно трудовото министерство отчете дефлация през май, а търговското министерство съобщи, че дефицитът по текущата сметка се е увеличил повече от очакваното.

Акциите разшириха печалбите и след съобщенията, че централните банки може би ще увеличат ликвидността заради натиска на финансовите пазари, които със затаен дъх очакват резултатите от изборите в Гърция.

Британският министър на финансите Джордж Осбърн и управителят на централната банка на Острова Марвин Кинг съобщиха днес, че подготвят две програми за увеличаване на кредитния поток заради влошените перспективи пред еврозоната.

Ройтерс съобщи, че централните банки са готови да координират действията си, ако е необходимо, за да увеличи ликвидността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:08 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още