fallback

Американските индекси удължават вчерашния ръст в началото на сесията*

Въртим се около едно и също ниво, а това е разочароващо и за биковете, и за мечките, коментира анализатор

18:47 | 13.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси регистрират минимални повишения в началото на днешната сесия въпреки слабите макроикономически данни и продължаващата несигурност около съдбата на еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones прибавя минималните 0,05% до 12 579,44 пункта, воден от акциите на JPMorgan, поскъпващи с 2,3% до 34,55 долара, след като главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън се извини за загубите ѝ от търговия с деривативни инструменти на стойност 2 млрд. долара и заяви пред комисията за банките в американския Сенат, че това е бил „изолиран инцидент“.

Индексът Standard & Poor's 500 напредва с 0,1% до 1 325,59 пункта, като акциите на компаниите от сектора на здравеопазването и финансовите теглят индекса нагоре, докато добивните натежават върху него. Акциите на Dell повишават стойността си с 4,4% до 12,50 долара, след като компанията обяви, че ще предложи на акционерите си годишен дивидент от 32 цента на акция.

Nasdaq Composite печели 0,2% до 2 849,93 пункта.

„Въртим се около 1 320 пункта при  S&P 500“, отбеляза Тод Селамон, директор на изследователския отдел в Schaeffer’s Investment Research. „Това може би е някакво техническо ниво преди изтичането на срока на опциите през тази седмица... И, разбира се, все още търгуваме според челните заглавия. Разочароващо е и за биковете, и за мечките“, добави той.

Гръцки банкери съобщиха, че от големите банки всеки ден се изтеглят депозити на стойност до 800 млн. евро, а според търговци на дребно от страната част от парите се влагат в продукти като зърнени храни и особено консерви.

В САЩ цените на производител са се понижили с 1% през май, след като разходите за енергоносителите намаляха в най-голяма степен от март 2009 г., сочат данни на американското министерство на труда. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха спад от 0,6%.

Продажбите на дребно пък намаляват за втори пореден месец през май, като свиването този път е от 0,2%, пише в съобщение на министерството на търговията на страната.

Запасите на бизнеса през април обаче са нараснали с 0,4% до рекордните 1,58 трилиона долара, подчертавайки тяхното продължаващо внимателно управление.

Акциите на Johnson & Johnson прибавят 1,35% до 63,93 долара, след като компанията обяви, че очаква придобиването на швейцарската компания Synthes за 19,7 млрд. долара леко да увеличи печалбата през настоящата година.

Пазарната капитализация на Scotts Miracle-Gro обаче потъва с 8% до 39,62 долара за акция, след като тя обяви, че няма да може да постигне досегашната си прогноза за годишни резултати заради слабото търсене в пиковия сезон.

*Актуално към 17,55 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:25 | 17.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още