fallback

Минимален ръст на американските борси в началото на сесията*

Дори еуфорията около първичното публично предлагане на Facebook не е в състояние да накара инвеститорите да забравят напълно проблемите в еврозоната

18:17 | 18.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси регистрират минимални повишения в началото на днешната сесия, след като продължаващите тревоги за съдбата на еврозоната сдържат еуфорията от първичното публично предлагане на Facebook, съобщи CNBC. И трите основни индекса обаче са на път да запишат най-сериозния си седмичен спад от началото на годината.

Dow Jones напредва с 0,1% до 12 455,85 пункта, като акциите на Wal-Mart, поскъпващи с 1,25% до 62,45 долара, водят печелившите в индекса, докато тези на Disney, понижаващи стойността си с 0,9% до 43,95 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му.

Индексът Standard & Poor's 500 печели 0,2% до 1 307,13 пункта, като акциите на телекомуникационните компании се стремят нагоре, докато тези на технологичните отстъпват позиции. Nasdaq Composite се повишава с минималните 0,04% до 2 814,77 пункта.

Facebook може да стане първата американска компания, оценена на над 100 млрд. долара при дебюта си на борсата. Социалната мрежа постави цена от 38 долара на акциите си, които ще започнат да се търгуват след 18,00 часа българско време.

В Европа пазарната капитализация на испанските банки започна да нараства след съобщение за забрана за къси продажби с акциите им. Това стана, след като късно снощи международната рейтингова агенция Moody's понижи рейтингите на 16 испански банки, включително този на най-голямата кредитна институция в еврозоната Banco Santander.

Междувременно конкурентите им от Fitch понижиха рейтинга на Гърция до ССС от В- заради нарасналия риск страната да напусне еврозоната.

Акциите на Yahoo прибавят 5% към стойността си до 15,62 долара благодарение на съобщение на Allthingsd.com, че компанията е близо до сключване на сделка за продажба на голяма част от дела си в Alibaba на китайската компания, като се очаква официалната информация да излезе в понеделник.

Пазарната капитализация на Ann нараства с 2,8% до 26,57 долара за акция, след като компанията-майка Ann Taylor публикува по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие, а тази на Foot Locker скочи с 9,5% до 30,68 долара за акция, след като тя надхвърли очакванията на анализаторите за тримесечните ѝ резултати.

Акциите на Salesforce.com поскъпнаха с 9,6% до 146,66 долара, след като компанията повиши прогнозата си за годишна печалба и надхвърли очакванията на анализаторите за тримесечната.

Пазарната капитализация на Autodesk обаче се срина с 16,7% до 28,94 долара за акция, след като софтуерната компания прогнозира приходи под предварителните оценки на експертите, позовавайки се на слабостта в европейските икономики.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:52 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още