fallback

Wal-Mart с неочаквано силна печалба след ръст на продажбите в САЩ

Компанията обаче търпи негативи от обвинения в схема за подкупи в подразделението в Мексико на стойност 24 млн. долара

15:10 | 17.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Wal-Mart отчете засилени продажби заради по-хубавото време. Снимка: Ройтерс

Wal-Mart Stores Inc. обяви по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие, след като подразделението в САЩ регистрира ръст от 2,6% на продажбите в магазини, отворени преди най-малко една година, а необичайно топлото време и ранното посрещане на великденските празници съблазни потребителите да харчат повече, съобщи Ройтерс.

Най-голямата верига магазини за продажба на дребно в света, която напоследък бе разтърсена от обвинения за подкупи в Мексико, отчита печалба от 1,09 долара на акция при 98 цента за първото тримесечие на 2011 г. Прогнозата на самата компания бе за печалба на акция между 1,01 долара и 1,06 долара.

Продажбите в разработените магазин в САЩ нарастват за трето поредно тримесечие, след като преди това регистрираха серия от 9 тримесечия на загуба, а предварителните очаквания на компанията бяха в диапазона между запазването им на нивото от предходната година и 2% ръст. Средната оценка на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бе за увеличение с 1,4%.

Продължават обаче негативните коментари от страна на акционери, служители и активисти, след като на 21-и април американският вестник New York Times съобщи, че подразделението в Мексико изглежда е организирало схема за подкупи на стойност 24 млн. долара, която е спомогнала за по-бързия ръст през последните 10 години и че висшият мениджмънт на компанията се е опитал да прикрие следите.

От Wal-Mart посочиха, че все още смятат, че разследването не се се е отразило върху бизнеса ѝ, но не могат да гарантират, че „случващото се няма да има материални последици за бизнеса в бъдеще“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:43 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още