fallback

Сесията на Wall Street приключи със спад на индексите

Инвеститорите с нетърпение очакват данните на Вашингтон за пазара на труда

23:15 | 03.05.12 г.

 

За втори пореден ден американските акции приключват търговията със спад заради разочароващи икономически данни, съобщи Bloomberg.

В края на сесията на Wall Street Dow Jones се понижи с 0,47% до 13 207 пункта, S&P 500 изтри 0,77% до 1 392 пункта, а Nasdaq отписа 1,16% до 3 024 пункта.

Индустриалните и технологични акции се наредиха сред най-губещите в днешната сесия, като с по-сериозни спадове се отличиха книжата на Hewlett-Packard, General Motors Co., Target Corp., Alcoa и други.

Опасенията за състоянието на еврозоната бяха в основата на днешния спад на индексите. Европейската централна банка (ЕЦБ) запази основната лихва на равнище от 1%, но президентът й Марио Драги очерта не особено светли перспективи пред икономиката на европейската валутна общност.

Малко по-късно излезе докладът на ISM за сектора на услугите в САЩ. Според данните активността в сектора е намаляла през април, като индексът, който я измерва, се е понижил до 53,5 пункта от 56 пункта през март.

Що се отнася до пазара на труда в САЩ, днес излязоха сравнително добри данни. Трудовото министерство съобщи, че по-малко американци от очакваното са поискали помощи заради безработица през миналата седмица. Лошата новина е, че през април са се увеличили планираните съкращения.

Точна представа за картината на пазара на труда инвеститорите ще получат утре. Американското трудово министерство ще обяви данните за новосъздадените работни места в частния и държавния сектор, както и нивото на безработицата.

Анализатори прогнозират, че частният сектор в САЩ е създал около 160 хил. нови работни места, а безработицата ще удържи нивото от 8,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:11 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още