fallback

Американските борси регистрират спад в началото на сесията*

По-слабите от очакваното данни за продажбите на съществуващи жилища и опасенията за растежа в Китай натежават върху индексите

18:02 | 21.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси губят територия в началото на днешната сесия след по-слабите от очакваното данни за продажбите на съществуващи жилища, като перспективите за икономическия ръст в Китай също се отразяват на търговията, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,3% до 13 126,97 пункта, воден от акциите на Hewlett-Packard, които губят 2,5% от стойността си до 23,38 долара, след като компанията обяви, че ще слее подразделенията си за принтери и персонални компютри.

Пазарната капитализация на Bank of America обаче нараства с 0,2% до 9,83 долара за акция, а тази на Verizon се повишава с 0,3% до 39,74 долара за акция, теглейки индекса нагоре.

Standard & Poor's 500 се понижава с 0,2% до 1 402,32 пункта, като телекомуникационните компании водят печелившите в индекса, докато енергийните отстъпват позиции в най-голяма степен. Nasdaq Composite губи минималните 0,03 пункта до 3 073,21 пункта.

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ регистрират неочакван спад от 0,9% през февруари, сочат данни на американската Национална асоциация на брокерите на имоти. В допълнение предлагането на недвижими имоти на пазара е нараснало, подчертавайки продължаващите притеснения за възстановяването на жилищния сектор.

Председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке постави акцент върху Европа пред комисия в Камарата на представителите, обявявайки, че централната банка ще действа според нуждите, ако условията се влошат.

Акциите на JPMorgan понижават стойността си с 1% до 44,93 долара, но тези на Oracle поскъпват с 0,7% до 30,30 долара, след като компанията обяви късно вчера ръст на печалбата през последните 3 месеца, приключили в края на февруари, надхвърлила очакванията на анализаторите.

Пазарната капитализация на General Mills обаче се сви с 0,7% до 38,50 долара за акция, след като компанията оправда очакванията на анализаторите за печалба, но потвърди занижената си прогноза за годината на фона на повишаващите се цени на суровините.

Акциите на Green Mountain Coffee Roasters скочиха със 7% до 54,27 долара, след като компанията обяви, че разширява сделката си със Starbucks.

* Актуално към 17,10 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:29 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още