fallback

Apple изстреля S&P 500 до най-високото му ниво от близо 4 години*

Компанията обяви, че ще изплаща дивидент за първи път от 1995 г. насам

17:56 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор

С минимални изменения на индексите се води търговията в началото на първата за седмицата сесия на Wall Street.

Около два часа след началото й Dow Jones се понижава с 0,10% до 13 220 пункта, S&P 500 се повишава с 0,16% до 1 406 пункта, а Nasdaq прибавя 0,29% до 3 064 пункта.

Широкият S&P 500 днес достигна най-високото си ниво от близо 4 години, след като от Apple съобщиха, че планират да изплатят дивидент за първи път от 1995 г., като обявиха и обратно изкупуване на акции за 10 млрд. долара, съобщи Bloomberg.

След новината акциите на компанията поскъпнаха с 1,2%. Финансовият сегмент в широкия индекса на големите компании обаче отбеляза най-сериозно повишение.

Търговията в тесни граници се дължи на данните за доверието в строителния сектор в САЩ през март. Индексът на Националната асоциация на строителите на жилища и Wells Fargo остана без промяна на ниво от 28 пункта през март, което обаче е най-високото от почти 5 години насам.

Това е и първият доклад за жилищния пазар в САЩ за тази седмица, уточнява MarketWatch. Тази седмица ще излязат още данните за началното жилищно строителство и разрешителните за строителство, за продажбите на съществуващи жилища и за продажбите на нови жилища.

„Изглежда, че жилищният сектор намери дъното в последните няколко месеца и показва известни признаци на подобрение. Тази седмица някои от докладите ще потвърдят тенденцията“, посочва Джейсън Прайд, директор инвестиционни стратегии в Glenmede.

Данни на Bloomberg показват, че от началото на годината S&P 500 е нараснал с 12% заради по-добрите от очакваното икономически данни и корпоративни отчети, като е на път да отчете най-доброто си тримесечие от 1998 г.

* Актуално към 17.40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още