fallback

Във Фед сгрешили при изчислението на загубите в банковите стрес тестове

Корекциите са относително слаби и не влияят силно върху предварително обявените резултати

09:43 | 17.03.12 г.

Американският Федерален резерв обяви, че е направил грешки при изчисляването на банковите загуби в рамките на проведените стрес тестове, чиито резултати бяха обявени по-рано през седмицата, съобщи Ройтерс.

От финансовата институция обаче посочват, че корекциите, които засягат Citigroup, Bank of America и още 3 банки, не се отнасят до ключови данни като капиталови съотношения, оценяващи какво би се случило с резервите на кредитните институции при развитието на различните сценарии. Вариантите на стрес тестовете включваха изключително висока безработица и дълбока рецесия.

В първоначално обявените резултати Фед даде добри оценки за повечето големи американски банки, като за 15 от общо 19 бе посочено, че са се справили с тестовете. От институцията добавиха, че това подкрепя възстановяването на финансовия сектор.

Централната банка обаче вчера призна за известни пропуски, което може да принуди кредитните институции да преразгледат планираните обратни изкупувания на акции и размера на подготвяните за изплащане дивиденти.

В коригираните данни Фед свива загубите на Citigroup по ипотеките с възбрана от 9,3 млрд. долара на 8,9 млрд. долара в рамките на сценария от стрес тестовете. Промяната е станала, след като от Фед решили да извадят от изчисленията чуждестранните ипотеки.

Останалите банки, засегнати от корекциите, са  Ally Financial, Metlife и Wells Fargo. В публикуваните най-напред данни първите две от тях заедно със Citigroup се оказаха сред неуспелите да преминат стре стеста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:11 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още