fallback

General Motors преговаря за закупуването на малък дял в Peugeot

Очаква се делът да бъде под 5%, а сделката да бъде обявена до няколко дни

23:01 | 27.02.12 г.

Американският автопроизводител General Motors Co е в напреднала фаза на преговори за закупуването на малък дял във френския си конкурент PSA Peugeot Citroen като част от предложения стратегически съюз в Европа между двете компании, съобщиха за Ройтерс източници, запознати с положението.

Според обсъжданите условия General Motors най-вероятно ще закупи дял под 5% в Peugeot, заявиха източниците.

Сделката може да бъде обявена през следващите няколко дни, макар източниците да предупредиха, че окончателно споразумение още не е постигнато и преговорите все още могат да се провалят.

От  General Motors са отказали коментар, докато говорител на Peugeot не е отговарял на телефонните обаждания и sms- ите с искания за мнението му.

Двете компании обсъждат широк стратегически съюз с идеята за елиминиране на загубите в Европа и за намаляване на разходите за производство, заявиха през миналата седмица пред Ройтерс запознати с проблема.

На  General Motors съюзът би осигурил средства за понижаване на оперативните разходи в европейското му подразделение Opel, работещо на загуба, докато Peugeot ще спечели необходимия му достъп до международните пазари в период, когато продажбите в Европа западат, коментираха тогава източниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още