fallback

Wall Street търси посока в началото на сесията*

Инвеститорите изчакват дали лидерите на еврозоната ще излязат с благоприятно решение за Гърция

18:18 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Американските индекси се представят смесено в началото на днешната сесия, след като инвеститорите изчакват да видят дали лидерите на еврозоната ще излязат с благоприятно решение за разрешаване на гръцката дългова криза, предава CNBC.

Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,1% до 12 864 пункта, а S&P 500 и Nasdaq прибавят по 0,1% до съответно 1 348 и 2 907 пункта.

Сред компонентите на S&P 500 добре се представят банките, а на другия полюс са енергийните компании. Трите индекса са отбелязали ръстове от над 20% от дъната си в началото на октомври. 

Акциите на Walt Disney поскъпват с 1,9%, след като компанията отчете по-добри от очакваните резултати за 4-то тримесечие на 2011 г. Книжата на Time Warner се повишават с 1,6%, след като резултатите й също надхвърлиха очакванията. Акциите на Yahoo са почти без промяна, след като днес стана ясно, че след основателя Джери Янг компанията напускат още четирима членове на управителния съвет, сред които председателят Рой Босток. 

Икономическите данни от деня показаха, че подадените молби за жилищни ипотеки са се увеличили през изминалата седмица, по данни на Mortgage Bankers Association, подпомогнати от стремежа за рефинансиране на заемите, след като лихвите се понижиха.  * Актуално към 17:52 българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:41 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още