fallback

Dow Jones с най-силен старт на годината в историята

Считаният за технологичен индекс Nasdaq Composite записа най-добър януари месец от 2001 година насам

23:21 | 31.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ записаха разнопосочно движение в последната за месеца сесия, като единствено Nasdaq Composite се повиши минимално. Въпреки спада на Dow Jones и S&P 500 от днес обаче, двата индекса записаха солидни повишения през януари.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,16 на сто до 12 632,91 пункта. За целия януари показателят нарасна с 3,3 на сто, което е най-силният му старт на година в историята на индекса, пише MarketWatch.

Широкият борсов измерител S&P 500 се понижи с минималните 0,05 на сто до 1 312,40 пункта. За месеца обаче показателят напредна с 4,3 на сто.

Индексът Nasdaq Composite добави 0,1 на сто до 2 813,84 пункта. Благодарение на куп силни отчети на компании от технологичния сектор за четвъртото тримесечие на миналата година показателят записа ръст от 8 на сто за месеца. Това е най-силният старт на годината за показателя от 2001 година насам.

В днешната сесия индексите не записаха резки изменения. Според анализатори това се дължи на успокояването на темпото след силния старт на годината. Wall Street „си взема дъх след силния януари”, коментира Арт Хоган от Lazard Capital Markets.

Според анализатори е възможно ралито на Wall Street да продължи още, тъй като при S&P има формиран модел златен кръст. Обикновено след такава формация следва възход на пазара, посочват анализатори.

Резултатите на водещите американски компании може да проследите в специализираната рубрика на Investor.bg Сезон на отчетите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:22 | 20.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още