fallback

Печалбата на Procter & Gamble надхвърли очакванията на анализаторите

Прогнозата за тази година е малко по-умерена от предишната и отразява неблагоприятното влияние на валутните курсове, коментират от компанията

18:02 | 27.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Печалба на Procter & Gamble за последното тримесечие на миналата година се понижи с 49%, на годишна база, след като най-голямата в света компания за стоки за дома понижи оценката за част от бизнеса си, съобщава CNBC.

Компанията също така понижи прогнозата си за 2012 г. поради силния долар

Нетната печалба на Procter & Gamble's за тримесечието достига 1,10 долара за акция, като очакванията на анализаторите бяха за 1,08 долара за акция, разкрива проучване на Ройтерс.

Приходите на компанията за периода достигнаха 22,1 млрд. долара при очаквани 22,2 млрд. долара.

„Тримесечието, което току що приключихме в голяма степен оправда очакванията ни“, казва Джон Мьолер, изпълнителен директор на компанията. „През периода станахме свидетели на чувствителен ръст на цените на суровините“.

Компанията обяви, че през фискалната 2012 г. очаква нетните й продажби да нараснат с 3-4% и в края на годината печалбата за акция да достигне 4,00-4,10 долара.

„Прогнозата ни е малко по-умерена от предишната и отразява неблагоприятното влияние на валутните курсове“, допълва Мьолер. „Особено валутите на развиващите се страни, независимо дали става въпрос за турската лира или бразилския реал, са по-слаби от очакваното“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още