fallback

Акциите на Apple изведоха Nasdaq в зеления спектър*

Индексите в Ню Йорк се движат в тесни граници преди пресконференцията на Федералния резерв

18:30 | 25.01.12 г.

С превес на негативните настроения се води търговията на Wall Street. Близо два часа след началото на сесията Dow Jones губи 0,44% до 12 620 пункта, S&P 500 изтрива 0,18% до 1 312 пункта, а Nasdaq единствен отбелязва ръст от 0,43% до 2 799 пункта.

Пазарните участници се разочароваха от днешните отчети. Финансовите резултати на Boeing за четвъртото тримесечие на миналата година не очароваха инвеститорите.

За същия период производителят на чипове Advanced Micro Devices (AMD) обяви загуба от 177 млн. долара въпреки нарастването на приходите до 1,65 млрд. долара.

Печалбата на Yahoo за последните три месеца на 2011 г. пък е нараснала с едва 5 на сто до 296 млн. долара, а продажбите на компанията са се понижили с 3%.

Според Бари Джеймс от James Investment Research прогнозите за корпоративните финансови резултати вероятно няма да се сбъднат в по-голямата си част. “Не мисля, че днешните отчети задоволяват повечето инвеститори. Не се виждат големи надежди за силно икономическо възстановяване”, коментира Джеймс за Bloomberg.

Допълнително разочарование на пазара внесоха и данните за предварителните продажби на стари жилища в САЩ през декември. Индексът, който следи подписаните предварителни договори за покупко-продажба на имоти, се е понижил с 3,5% при очакван спад от 1%, съобщиха от американската асоциация на брокерите.

Единствено резултатите на Apple успяха да раздвижат настроенията на пазара. Отчетът на компанията е причина за ръста на технологичния индекс Nasdaq.

Индексите обаче едва ли ще отбележат по-сериозни движения преди пресконференцията след заседанието на Федералния резерв на САЩ.

* Актуално към 18.20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:39 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още