fallback

Очакванията на J&J за 2012 г. по-песимистични от тази на анализаторите

Нестабилността на валутните курсове ще понижи резултатите на компанията за 2012 г. с около 13%, се посочва в прогнозата

17:56 | 24.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

За 2012 г. Johnson & Johnson, най-голямата в света компания за козметика, лекарства и продукти за здравеопазването, прогнозира печалба, по-слаба от очакваната, след като обяви 89% спад на нетната си печалба за четвъртото тримесечие на годишна база. Влошаването на резултата се дължи на извънредни разходи по уреждането на съдебни спорове, съобщава Асошиейтед прес.

През четвъртото тримесечие на 2011 г. нетната печалба на компанията е паднала до 218 млн. долара, или 8 цента на акция, от 1,94 млрд. долара, или 70 цента за акция за същия период на миналата година, се посочва в изявление на базираната в Ню Джърси корпорация.

Печалбата на компанията без еднократни ефекти достига 1,13 долара за акция, което надхвърля средната прогноза на икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, за 1,09 долара за акция.

За 2012 г. компанията прогнозира печалба от 5,05 долара до 5,15 долара за акция – по-малко от прогнозираните от анализаторите 5,20 долара за акция.

Ефектът от движението на валутните курсове ще понижи резултатите на компанията с около 13%, се казва в изявлението. Изпълнителният директор на J&J Уилям Уелдън посочва, че растежът на продажбите страда от обратното изкупуване на лекарства, включително на Tylenol и импланти.

„Всички забелязват волатилността на валутните пазари, така че не мисля, че J&J преувеличават“ за ефекта върху продажбите, казва Лес Фунтлиндър, мениджър на Miller Tabak & Co. в Ню Йорк. „Няма нищо страшно, въпреки че ми се иска приходите да са малко по-въодушевяващи“.

Продажбите на J&J за четвъртото тримесечие на годината са нараснали с 3,9% до 16,3 млрд. долара, след като приходите от фармацевтични продукти за периода се повишиха с 6,7% до 6,09 млрд. долара. 

Миналата година J&J спечели сертификати за редица лекарства, включително Zytiga за лечение на рак на простатата, Edurant срещу HIV, Xarelto за профилактика на инфаркт и  Incivo за лечение на хепатит C.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:49 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още