fallback

S&P 500 преодоля загубите от началото на сесията

Индексите се колебаеха в тесни граници заради несигурността около събитията в Атина

23:11 | 20.01.12 г.

С несъществени отклонения и превес на оптимизма приключи сесията на Wall Street. На финала Dow Jones се повиши с 0,76% до 12 720 пункта, S&P 500 добави 0,07% до 1 315 пункта, а Nasdaq се понижи с 0,06% до 2 787 пункта.

Широкият S&P 500 преодоля първоначалните загуби благодарение на напредъка на банковите акции и позициите на технологичните компании, съобщи Bloomberg.

Пазарните участници нямаха особен апетит за риск, тъй като до края на сесията така и не излезе официално споразумение между частните кредитори на Гърция и правителството за опрощаването на част от дълга на страната.

В медиите се появиха информации от анонимни източници, че двете страни са сближили позициите си и се очаква буквално до часове да съобщят, че ще бъде опростен около 70% от дълга на Гърция към частния сектор.

Несигурността около събитията в Атина не позволи движение в по-широки граници на индексите. Към това се прибави и влиянието на данните за продажбите на стари жилища в САЩ през декември миналата година.

Въпреки че продажбите на съществуващи жилища достигнаха 11-месечен максимум, броят на продадените жилища беше по-малък от очакваното и разочарова инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:14 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още