fallback

Отчетът на Bank of America повдигна духа на Wall Street*

Данните за новото строителство в САЩ обаче ограничиха ръста на индексите

18:07 | 19.01.12 г.

С повишения под процент се движат индексите в Ню Йорк след повече от час търговия. Dow Jones отбеляза ръст от 0,13% до 12 595 пункта, S&P 500 се повишава с 0,27% до 1 312 пункта, а Nasdaq добави 0,50% до 2 784 пункта.

Инвеститорите бяха насърчени от финансовите резултати на Bank of America. Банката отчете чиста печалба в размер на 1,58 млрд. долара, или 15 цента на акция за четвъртото тримесечие на 2011 г.

Финансовата институция съобщи, че е отделила по-малко средства за покриване на лоши кредити през последните три месеца на годината.

По-високите приходи от търговия с акции пък помогнаха на Morgan Stanley да намали загубата в периода октомври-декември 2011 г. Въпреки това обаче банката отчете негативни резултати през две от последните три тримесечия.

Ръстът на акциите беше подкрепен и от данните за пазара на труда в САЩ. Статистиката на трудовото министерство показа, че през миналата седмица подадените искания за обезщетения при безработица са намалели с 50 хил. до 352 хил., което е най-ниското им ниво от април 2008 г.

Данните за строителния сектор в Щатите обаче ограничиха растежа на индексите. През декември началното жилищно строителство е регистрирало понижение от над 4% при минимален спад на издадените разрешителни за строеж.

Анализатор коментира пред Bloomberg, че едва ли финансовите резултати на Bank of America, Morgan Stanley и други банки ще успеят да внесат кой знае какво успокоение на пазарите.

„Намираме се в условията на нестабилна икономика и няма да има по-сериозен икономически растеж“, заяви Ричард Уийкс от VWG Wealth Management.

Уилям Стоун от PNC Wealth Management обаче е склонен да вярва, че последните три месеца на миналата година ще донесат много положителни изненади що се отнася до корпоративните резултати. * Актуално към 17.45 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:09 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още