fallback

Загубите на Morgan Stanley се оказаха по-малки от очакваните

От 5-те големи банки на Уолстрийт, през 2011 г. единствено Morgan Stanley отчита ръст на приходите от търговия с акции

17:29 | 19.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: j1myi, лиценз: CreativeCommons

Morgan Stanley, собственикът на най-голямата брокерска къща в света, обяви по-малки загуби от очакваното поради ръст на приходите от търговия с акции, съобщава Bloomberg.

Нетните загуби на инвестиционната банка за четвъртото тримесечие на 2011 г. са 250 млн. долара, или по 15 цента на акция, спрямо печалба от 836 млн. долара, или 41 цента на акция за същия период на миналата година.

Загубите без извънредни операции достигат 14 цента на акция, докато усреднените очаквания на икономисти, участвали в проучване на Bloomberg бяха за загуби от 57 цента на акция.

От 5-те големи банки на Уолстрийт, през 2011 г. единствено Morgan Stanley отчете ръст на приходите от търговия с акции, без счетоводни печалби, с което се приближи до заложената от изпълнителния директор на банката Джеймс Горман цел да повиши пазарния си дял.

Въпреки това банката отчете загуби през две от последните три тримесечия, тъй като плати неустойки, за да елиминира суапови договори, закупени от MBIA Inc., както и да обърне привилегированите акции на Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. в обикновени.

„Летвата е твърде ниско“, казва Ралф Кол, вицепрезидент на Ferguson Wellman Inc. в Портланд, Орегон, който управлява 2,8 млрд. долара. „Това отчасти означава, че е най-важно как изглеждат в сравнение с останалите. Ако могат да покажат по-малко слабост от конкурентите си, това ще изглежда като сила“.

През четвъртото тримесечие на миналата година акциите на Morgan Stanley нараснаха с 12%, с което омекотиха спада от 44% за годината като цяло – най-силното понижение от 2008 г. насам. Вчера акциите на Morgan Stanley се повишиха с 6,8% до 17,35 долара, разширявайки печалбата си от началото на 2012 г. до 15%.

Приходите на Morgan Stanley се понижиха на годишна база с 26% до 5,71 млрд. долара. Балансовата стойност на акциите на банката нарасна до 31,42 долара за акция от 31, 29 долара за акция в края на септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още