fallback

Основните индекси на Wall Street без промяна в началото на сесията

Търсени бяха акциите на Goldman Sachs и Yahoo, а най-продавани са книжата на Bank of New York Mellon

18:37 | 18.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Основните индекси на Wall Street останаха стабилни в началото на търговията днес на фона на надеждата за увеличаване на кредитния капацитет на Международния валутен фонд (МВФ), за да може да отпуска повече финансова помощ на изпадналите в дългови затруднения страни, предаде Ройтерс.

В същото време инвеститорите още осмисляха информацията, че е възможно Германия, най-голямата европейска икономика, да изпадне в рецесия.

С разочарование бе приета новината за увеличение на финансовата рамка на Международния валутен фонд (МВФ) до 500 млрд. долара. Преди това се очакваше сумата да е двойно по-висока. Освен това Световната банка предупреди за нова опасност от рецесия на световната икономика.

За нервност на Wall Street се погрижи и следващият етап от преговорите между Гърция и кредиторите й. Представители на т. Нар. Тройка и гръцкото правителство искат да приключат разговорите си с правителството още до края на деня. Ако не се стигне до съгласие, страната е заплашена от фалит.

При откриването на търговията днес промишленият индекс Dow Jones Industrial Average прибави 1 пункт до 12 483 пункта.

По-широкообхватният индекс S&P 500 нарасна с по-малко от 1 пункт до 1293 пункта, а индексът на високотехнологичните дружества Nasdaq Composite се повиши с 6 пункта или 0,2 на сто до 2734 пункта.

Сред печелившите акции са тези на Goldman Sachs с повишение от 2%. Банката отчете спад на печалбата за четвъртото тримесечие, но надмина очакванията на инвеститорите.

Също търсени бяха акциите на интернет концерна Yahoo. Книжата му поскъпнаха с повече от 3%. 43-годишният съосновател на Yahoo Джери Янг изненадващо напусна компанията и прекрати своята дългогодишна кариера в концерна само две седмици, след като начело застана Скот Томпсън.

В списъка за продажба на посредниците бяха акциите на Bank of New York Mellon. Книжата поевтиняха с почти 4%, след като банката отчете спад на печалбата за последното тримесечие на годината.

Цената на петрола в Ню Йорк се повиши на фона на продължаващото напрежение заради иранската криза и информацията за мащабна намеса на МВФ за облекчаване на дълговата криза в Европа, предаде Ройтерс.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поскъпна с 69 цента до 101,40 долара за барел на Нюйоркската търговска борса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още