fallback

Най-много американци бягат във Вашингтон

Столицата на САЩ предлага най-много възможности за работа с оглед на най-големия работодател в САЩ - правителството

20:30 | 09.01.12 г.

Столицата на САЩ Вашингтон за четвърта поредна година е успяла да привлече най-сериозен поток от нови жители, предаде CNN Money.

Според годишното проучване за миграцията на United Van Lines в града през миналата година са се преместили близо два пъти повече американци в сравнение с броя на хората, които са напуснали американската столица.  

Много често хората се местят заради възможностите за работа. Докато безработицата в по-голямата част от страната вървеше нагоре през изминалите четири години, във Вашингтон и региона се създаваха работни места благодарение на най-големия работодател - правителството.

По данни на Бюрото за трудова статистика от 2008 година насам федералното правителство е наело 150 000 души. Много от новите работни места са във Вашингтон и околните райони в Северна Вирджиния и Мериленд.

Редом с работните места заплатите в публичния сектор също нарастват, понякога изключително рязко, което също привлича много професионалисти.

Сред останалите щати, привлекли повече жители, са Северна Каролина, Флорида, Орегон и Невада.

Резултатите от проучването показват, че най-голям отлив на хора има от Илинойс, като 61% от преместванията там са били извън щата. Големи загуби на хора бележат и Ню Джърси, Ню Йорк, Мичиган, Западна Вирджиния и по-голямата част от Нова Англия.

Изненадващи са данните за Северна Дакота, където 56% от преместванията са били във външна посока, въпреки бума на петролната индустрия, който помогна на безработицата в щата да достигне едно от най-ниските равнища за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още