fallback

Ford отново занася

Ford обяви, че ще изплати за първи път от години дивиденти на акционерите си, но последва новината за акция за връщане на над 100 000 автомобила

13:25 | 10.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският автомобилен концерн Ford ще изтегли обратно 129 000 лимузини. При някои от автомобилите от моделите Mercury Milan и Ford Fusion, произведени през 2010 и 2011 г., може да се стигне до откачане на гумите по време на движение, обяви американската надзорна служба, цитирана от Ройтерс.

Става дума за дефект, свързан със закрепването на колелата и ако той не бъде своевременно отстранен, то по време на движение болтовете може да паднат и да причинят шумолене или дори откачане на колелетата. 

Ford ще уведоми собствениците на засегнатите автомобили, а автодилърите ще заменят всички болтове на колелетата и ще изпробват спирачните дискове. Говорителка на Ford заявява пред Bloomberg, че собствениците на автомобилите ще могат да продължат да ги ползват. „Не сме известени за произшествия, катастрофи или наранявания“.

По данни на втория по големина американски автомобилен производител автомобилите са били асемблирани в мексикански завод на компанията в град Ермосильо. , които са били асемблирани в мексикански завод на компанията в град Ермосильо. Вече са установени шест подобни случая, при които колелата са паднали в движение. В един от случаите става дума за предно колело, в останалите - за задни колела.

Едва във вторник Ford обяви добри новини. През идния март за първи път от пет години насам компанията ще изплати дивиденти на акционерите си. Надзорният съвет гласува за изплащането на тримесечен дивидент от пет цента на акция.

„Регистрирахме огромен прогрес по отношение на намаляването на дълговете и генерираме постоянен ръст на приходите“, заяви председателят на Надзорния съвет Бил Форд.

Заради огромните си дългове Ford стопира през септември 2006 г. изплащането на дивиденти. През онази година компанията записа загуби в размер на 12,7 млрд. долара (9,5 млрд. евро).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още