fallback

Разнопосочно представяне на щатските индекси

Акциите приключиха над дъната за сесията след информации, че се обмисля едновременното действиe на два спасителни фонда за еврозоната

23:25 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите американските индески се представиха разнопосочно по време на търговията във вторник, но приключиха над дъната за сесията след информации, че се обмисля едновременното действиe на два спасителни фонда за еврозоната, предава CNBC. 

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) се покачи с 0,4% до 12 150 пункта, индексът на големите компании S&P 500 е почти без промяна (+0,1%) на ниво от 1 258 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite се понижи с 0,2% до 2 650 пункта.

”Без категорични позитивни новини пазарът свършва „горивото”. Имаме нужда от някаква увереност, ако не и положителна изненада, за сериозно възходящо движение”, коментира Брус МакКейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Без важни икономически новини от САЩ инвеститорите се фокусираха върху развитието на кризата в еврозоната в навечерието на срещата на високо равнище на ЕС. „Не бих очаквал много от срещите. Малко са сигналите, че лидерите вървят към съществено споразумение по истински значимите въпроси. Те продължават да търсят частични решения. Най-доброто, на което можем да се надяваме е бавен, но постепенен прогрес”, казва МакКейн. Според висши европейски представители се обмисля съществуващият спасителен фонд в размер на 440 млрд. евро да продължи да действа, като в средата на 2012 г. към него се присъедини Европейският механизъм за стабилност на стойност 500 млрд. евро. Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s днес постави под наблюдение и кредитния рейтинг на Европейския инструмент за финансова стабилност (ЕИФС), след като вчера стори същото с рейтингите на Германия и други страни от  еврозоната с първокласна кредитна оценка.

Златото отстъпи с 0,1% до 1 733 долара за трой унция, а среброто се повиши с 1,6% до ниво от 32,90 долара.

Американският лек петрол се понижи минимално с 0,1% до 100,91 долара за барел, а петролът тип Брент спадна с 0,3% до ниво от 110,51 долара. Еврото поскъпна с 0,1% до 1,340 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се повиши с 0,03 процентни пункта до 2,08%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:28 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още