fallback

Разнопосочни нагласи на американските борси в началото на сесията*

Очакванията за план за преодоляване на дълговата криза в еврозоната се натъкнаха на предупреждението на S&P за понижаване на рейтингите на държавите-членки

18:22 | 06.12.11 г.

Основните американски индекси регистрират минимални отклонения в началото на днешната сесия, след като оптимизмът за евентуално решение на дълговата криза в еврозоната бе ограничен от предупреждението на международната рейтингова агенция Standard & Poor`s, че може да понижи кредитните рейтинги на 15 държави-членки от региона, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,3% до 12 128,86 пункта, воден от акциите на 3M, повишаващи стойността си с 1,8% до 82,38 долара, след като компанията потвърди прогнозата си за тази година и обяви печалба и продажби за 2012 г., надхвърлили настоящите очаквания, и тези на General Electric, поскъпващи с 1,9% до 16,64 долара.

Индексът Standard & Poor`s 500 остава почти без промяна, като компаниите от индустрията и сектора на здравеопазването печелят територии, а финансовите компании губят позиции. Nasdaq Composite отстъпва с 0,1% до 2 653,48 пункта.

Акциите на Royal Dutch Shell печелят 0,6% до 8,43 долара, след като компанията обяви, че е открила голямо находище на шистов газ в Китай, а тези на AutoZone поскъпват с 0,9% до 342,12 долара, след като веригата магазини за авточасти обяви по-добри от очакваните резултати за ноември благодарение на повишеното търсене и увеличените маржове на печалба.

Днес Standard & Poor`s обяви, че обмисля понижаване на максималния рейтинг на спасителния фонд за еврозоната, като то ще зависи от това дали ще бъде понижен кредитният рейтинг на поне една от държавите с максимален такъв в региона.

Тази нощ агенцията постави под наблюдение рейтингите на 15 държави-членки на еврозоната, включително на 6-те с максимален кредитен рейтинг.

Предупреждението дойде, след като френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел обявиха, че са се споразумели за план за преразглеждане на европейските договори преди срещата на високо равнище на лидерите на държавите-членки на ЕС в края на седмицата.

Утре Саркози ще се срещне с американския министър на финансите Тимъти Гайтнър в Париж, а в четвъртък Гайтнър пътува за Германия за среща с президента на Европейската централна банка Марио Драги и германски представители.

*Актуално към 17,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 29.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още