fallback

Американски милионери молят Конгреса да им вдигне данъците

Членовете на "Милионери-патриоти за финансова стабилност" смятат, че са се облагодетелствали от силната икономика и желаят сега останалите да се почувстват по същия начин

10:59 | 17.11.11 г. 7

Около 140 американски милионери помолиха Конгреса на САЩ да увеличи данъците им за доброто на нацията, съобщи Ройтерс.

„Молим Ви да направите най-правилното нещо“, пишат предприемачи и бизнес лидери до президента на страната Барак Обама и лидерите на Конгреса, отбелязвайки, че са се облагодетелствали от силната икономика и сега желаят и останалите да се почувстват по същия начин. „Повишете данъците ни“, добавят те.

Писмото е подписано от 138 членове на „Милионери-патриоти за финансова стабилност“. Групата бе създадена преди година по време на неуспешния опит да бъде убеден Конгресът да отмени данъчните облекчения за милионерите, въведени от бившия президент на САЩ Джордж Буш.

В момента тя отправя същата молба до „суперкомисията“ в Конгреса, която се мъчи да постигне двупартийно споразумение  за понижаване на бюджетния дефицит с най-малко 1,2 трлн. долара през следващите 10 години в опит да бъде създадена здрава финансова основа в страната, като Обама и демократите настояват за увеличаване на данъците, а републиканците, които контролират Камарата на представителите, се противопоставят с аргумента, че това ще увеличи безработицата. Милионерите-патриоти обаче отхвърлят последното твърдение.

Според Ерик Шьонбърг, председател на борда на директорите на CampusWorks, отмяната на данъчните облекчения от времето на Буш би засегнало него и приятелите му от групата „колкото умряла муха е в състояние да прекъсне пикник“.

Шьонбърг не пожела да направи преценка колко от милионерите са съгласни с него, но смята, че броят им е значителен.  „Онези от нас, които могат да си го позволят, трябва да излязат напред. Това е нашето послание към „суперкомисията“. Надяваме се, че ще се вслушат в него“, заяви на свой ред Фил Вилърс от Computervision.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:11 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още