fallback

Окръг Джеферсън в Алабама обяви най-големия банкрут на община в историята на САЩ

Проблемите му започнаха преди няколко години, когато беше рефинансиран кредит, нужен за да се модернизира канализацията на административния център Бирмингам

22:45 | 10.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Един окръг в американския щат Алабама постави печален финансов рекорд. Окръг Джеферсън стигна до банкрут, който е най-големият фалит на община в историята на САЩ.

Окръг Джеферсън вече не може да изплаща дълговете си към кредиторите, които възлизат на 4,4 млрд. долара. Затова законодателите гласуваха решение окръгът да обяви несъстоятелност, което дава защита от исканията на кредиторите и възможност за подобряване на финансите. Властите успокоиха гражданите, че не са в бедствено положение. "Служителите ще запазят работата си. Търговците ще продължат да предоставят услуги. Законът за фалитите дава възможност на окръга да продължи да работи", е заявил Тони Петелос, администратор на окръга.

Джеферсън е най-големият окръг в Алабама, с население от 660 хиляди души. Проблемите му започнаха преди няколко години, когато беше рефинансиран кредит, нужен за да се модернизира канализацията на административния център Бирмингам. (БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:26 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още