fallback

Смесени настроения и минимални движения на индексите на Wall Street

Спадовете бяха ограничени от добрите данни за потребителските разходи в САЩ през септември

23:21 | 28.10.11 г. 2

Със смесени настроения и минимални изменения на индексите приключи днешната последна за седмицата сесия на Wall Street. Като цяло обаче и трите основни индекса на борсата в Ню Йорк приключиха седмицата с повишения, отбелязва MarketWatch.

Dow Jones се повиши с 0,18% до 12 231 пункта, S&P 500 отбеляза покачване от 0,04% до 1 285 пункта, а Nasdaq отписа 0,05% до 2 737 пункта.

След вчерашната еуфория днес инвеститорите се замислиха за неуточнените детайли около сделката за дълга на Гърция. “Ясно е, че това не е краят на кризата в Европа”, коментира в тази връзка през Bloomberg Кевин Карън от Stifel Nicolaus & Co.

“Несигурността около позицията на европейските власти се поразсея, но има още много детайли, които трябва да бъдат доработени”, допълни той.

Спадовете на индексите в Ню Йорк бяха ограничени от данните за потребителските разходи в САЩ през септември. Индексът на Thomson Reuters/University of Michigan пък показа и ръст на потребителското доверие през октомври.

Според Браян Грийнбърг, собственик на Brian Greenberg & Associates, индексите на Wall Street приближават ключови технически нива. По думите му, битката за пробиване на тези нива ще се състои през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:56 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още