fallback

Американските борси отвориха с понижения*

Въпроси за подробностите около споразумението за преодоляване на дълговата криза в еврозоната поведоха пазара надолу въпреки относително добрите данни за икономиката на САЩ

18:04 | 28.10.11 г. 1

Основните индекси на борсите в САЩ преминаха на червена територия в началото на търговията, като приятната възбуда от споразумението за преодоляване на европейската дългова криза помръкна на фона на определенията на специалистите за надценен пазар, съобщи CNBC.

Индексите губят до 0,4% след мощния ръст от 3% в четвъртък, вдъхновен от европейското споразумение.

Появата на някои въпроси за подробностите обаче накара някои инвеститори да изключат част от рисковете и да осребрят седмичните печалби.

„Време е да се продаде боклукът и да се купят печеливши акции“, заяви Дейв Ровели, управителен директор за търговията с американски акции в Canaccord Adams.

Dow Jones губи 0,2% до 12 185,92 пункта, като акциите на Chevron повишават минимално стойността си с 0,07% до 109,34 долара, макар че компанията обяви над два пъти по-висока печалба за третото тримесечие на годишна база и надхвърли предварителните очаквания на анализаторите, а тези на Merck поскъпват с 1,5% до 34,83 долара след обявена печалба от 94 цента на акция, оказала се по-добра от прогнозираната.

Акциите на Hewlett-Packard поскъпват рязко с над 2,9% до 27,78 долара, след като компанията обяви, че ще запази подразделението си за персонални компютри.

Индексът Standard&Poor`s 500 отстъпва с 0,4% до 1 279,82 пункта, воден от финансовите и енергийните компании, а сред 10-те му подгрупи единствено компаниите, опериращи в сферата на здравеопазването, регистрират ръст.

Nasdaq се понижава също с 0,4% до 2 728,42 пункта.

Пазарът не се впечатли и от данните за икономиката на САЩ, които показаха, че приходите на домакинствата са нараснали едва с 0,1% през септември, макар потребителските разходи да са се увеличили с 0,6%.

Потребителското доверие през октомври пък е нараснало до 60,9 пункта в края на октомври при 57,5 пункта през първата половина на месеца, надхвърляйки прогнозите на анализаторите.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:58 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още