fallback

Американските индекси без ясна посока в началото на сесията*

Инвеститорите ловят всяко късче информация, излизащо покрай срещата на високо равнище на лидерите на държавите-членки на ЕС

18:21 | 26.10.11 г.

Неопределеността завладя борсите в САЩ преди срещата на високо равнище на лидерите на държавите-членки на Европейския съюз, на която трябва да бъде изкован план за справяне с дълговата криза в еврозоната и след шепата по-добри от очакваните тримесечни резултати на американските компании, съобщи CNBC.

Dow Jones печели 0,8% до 11 797,52 пункта, воден от акциите на Boeing, които поскъпнаха с 4,9% до 66,82 долара, след като компания та публикува тримесечни печалби, надхвърлили очакванията на анализаторите и повиши прогнозата си за годината, и от тези на Travelers, регистрирали ръст от 1,9% до 57,43 долара след сериозния спад във вчерашната сесия.

Индексът Standard&Poor`s 500 се повишава с едва 0,3% до 1 232,60 пункта, но и 10-те подгрупи в него са на зелена територия начело с банките. Nasdaq губи 0,1% до 2 634,82 пункта.

Инвеститорите поеха глътка въздух след новината, че долната камара на германския парламент е одобрила предложението за подсилване на Европейския фонд за финансова стабилност чрез ливъридж, което осигурява на канцлера Ангела Меркел мандат за преговори на срещата на високо равнище в Брюксел.

Акциите на Ford Motors поевтиняват с 5,7% до 11,73 долара, след като компанията обяви резултати, надхвърлили прогнозите, но не даде никакъв знак възнамерява ли да изплаща дивиденти, а тези на Sprint потъват с 8,9% до 2,46 долара, след като компанията публикува по-слаби продажби през третото тримесечие и посочи, че е загубила повече абонати от очакваното.

Акциите на Amazon се сринаха с 11% до 202,08 долара, след като гигантът в пазаруването онлайн обяви доста по-слаба от прогнозираната прогноза за празничния сезон.

Финландският производител на мобилни телефони Nokia представи първите си смартфони, базирани на операционната система Windows Phone 7.5 на Microsoft.

Търсенето на стоки за дълготрайна употреба е нараснало с 1,7% през септември на месечна база, което е максимален резултат за последните 6 месеца, показаха данни, публикувани от американското министерство на търговията, докато експертите очакваха ръст от 0,4%.

Продажбите на нови жилища също регистрират ръст от 5,7% до 313 000 на сезонно претеглена годишна база, като това е най-бързото темпо за почти 5 месеца.

 

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:13 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още