fallback

Boeing отчете 1,1 млрд. долара печалба през третото тримесечие

Компанията е реализирала 1,46 долара печалба на акция при очаквани 1,1 долара, показва финансовият й отчет

16:51 | 26.10.11 г.

Печалбата на Boeing за третото тримесечие надмина очакванията на анализаторите.

Най-големият производител на авиационна, космическа и военна техника в света съобщи, че е реализирал печалба в размер на 1,1 млрд. долара, или 1,46 долара на акция, в периода юли – септември. За сравнение, по същото време на миналата година компанията отчете печалба от 837 млн. долара, пише Ройтерс.

Очакванията на анализаторите бяха, че Boeing ще реализира печалба в размер на 1,1 долара на акция.

Заради икономическата ситуация обаче компанията сви очакванията си за приходите през 2011 г. до 70 млрд. долара при предишна прогноза за 71 млрд. долара.

Въпреки нотката на скептицизъм през третото тримесечие приходите на компанията са се увеличили до 17,7 млрд. долара. Поръчките на компанията в края на тримесечието са се увеличили до 332 млн. долара при 323 млн. долара, отчетени в началото на юли.

Приходите на звеното на Boeing за гражданска авиация са се увеличили до 9,5 млрд. долара заради ръста на доставките на самолети. По-рано този месец компанията съобщи, че е доставила 127 машини в периода юли – септември, включително 100 самолета от модела 737 и 21 – от 777. Броят на доставените самолети леко се увеличава спрямо третото тримесечие на миналата година, когато производителят отчете 124 доставени самолета.

Приходите на подразделението на Boeing за отбранителна и космическа техника през третото тримесечие са 8,2 млрд. долара, което е без промяна спрямо миналогодишните.

Boeing обяви финансовите си резултати само ден след първия полет на дългоочаквания лек 787 Dreamliner с карбонова конструкция. Първият подобен самолет беше доставен на All Nippon Airways миналия месец след 3-годишно отлагане на конструирането му. Първият полет на самолета се осъществи по маршрут Токио – Хонконг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още