fallback

Morgan Stanley отчете печалба от 2,2 млрд. долара през третото тримесечие

Реалната печалба на банката обаче е доста по-ниска, тъй като резултатите, както и тези на други финансови институции на Wall Street, са напомпани чрез счетоводни трикове, пише Financial Times

17:01 | 19.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Morgan Stanley остана на печалба през третото тримесечие, представяйки се по-добре от очакваното. Банката успя да успокои и страховете, че експозицията й към еврозоната може да стане причина за сериозни загуби, пише Financial Times.

Отчитайки нетна печалба от 2,2 млрд. долара, Джеймс Горман, изпълнителният директор на Morgan Stanley заяви, че банката е успяла „успешно да навигира през турбулентните пазари“.

Реалната печалба на Morgan Stanley обаче е доста по-ниска. Резултатите на банката, както и тези на други финансови институции на Wall Street, са напомпани чрез счетоводни трикове, позволяващи им да отчитат печалби на база на спада на стойността на собствения си дълг.

„Корекцията на дълговата оценка“ се равнява на 1,12 долара от печалбата на акция в размер на 1,15 долара, която банката отчита. Анализаторите очакваха банката да отчете загуби.

За третото тримесечие Morgan Stanley отчита приходи от 9,9 млрд. долара в сравнение с 6,8 млрд. долара за същия период на миналата година. Печалбата от 1,15 долара на акция е спрямо загуба 0,07 долара на акция през третото тримесечие на 2010 г.

През последните седмици опасенията за стабилността на банката нараснаха поради слуховете за огромната й дериватна експозиция към френски банки, които от своя страна са застрашени от експозицията си към дългове на страни от еврозоната.

В сряда Morgan Stanley обяви данни за експозициите си към еврозоната, включително към френските банки, в опит да успокои страховете. Банката обяви, че има нетна експозиция от 2,9 млрд. долара към френските си партньори, без да споменава обаче брутната си експозиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още