fallback

Goldman Sachs отчете втората си тримесечна загуба за последните 12 години

Спадът в цената на редица активи през третото тримесечие е довел до по-ниски обеми на търговия и е засегнал инвестициите на банката

16:30 | 18.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Goldman Sachs Group Inc. отчете тримесечнa загубa едва за втори път през последните 12 години, съобщава Bloomberg.

Компанията обяви загуба от 393 млн. долара, или 84 цента за акция през третото тримесечие, на фона на печалби от 1,9 млрд. долара или 2,98 долара за акция за съшия период на миналата година.

Усреднената прогноза на 26 анализатори, участвали в проучване на Bloomberg, беше за загуба от 11 цента на акция. Очакванията варираха от загуба от 1,02 долара на акция до печалба от 1,22 долара.

Спадът в цената на редица активи през третото тримесечие доведе до по-ниски обеми на търговия и засегна инвестициите на банката, пише агенцията.

Изпълнителният директор на банката Лойд Бланкфейн залага на борсовата търговия, която през първата половина на годината е донесла 53% от приходите на банката. 20% от приходите на Goldman през същия период са генерирани от участията на банката в различни компании и недвижими имоти. Третото тримесечие „беше много предизвикателно за борсовата търговия и следващите тримесечия вероятно ще са подобни“, казва Джон Фишер, портфолио мениджър на Fifth Third Asset Management в Минеаполис.

От началото на годината акциите на Goldman са се понижили с 42% в сравнение с 24% спад за Standard & Poor’s 500 Financials Index.

Банката, която стана публична през май 1999 г., изгуби 2,12 млрд. долара или 4,97 долара на акция през четвъртото тримесечие на 2008 г. след пазарния колапс, последвал фалита на Lehman Brothers Holdings Inc., но през 2009 г. обяви рекордни печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още