fallback

Печалбата на J.P. Morgan спада с 4% за третото тримесечие, но е над очакванията

От банката посочват, че са изправени пред предизвикателства, но успяват да запазят най-ниските такси за инвестициионно банкиране в индустрията

15:50 | 13.10.11 г.

Американската банка J.P. Morgan Chase & Co. обяви, че печалбата й за третото тримесечие е намаляла с 4% на годишна база до 4,26 млрд. долара или 1,02 долара на акция спрямо 4,42 млрд. долара и 1,01 долара на акция през третото тримесечие на 2010 г., съобщи MarketWatch.

Приходите са останали почти без промяна на ниво от 23,8 млрд. долара, докато коригираните приходи са достигнали 24,4 млрд. долара, регистрирайки увеличение от 100 млн. долара.

Анализаторите очакваха обаче печалба от 91 цента на акция при приходи от 23,3 млрд. долара, сочи проучване на  FactSet Research.

В рамките на тримесечието кредитната институция регистрира еднократна печалба от 29 цента на акция от корекция на дебитната оценка на инвестиционното си поделение, получена в резултат на увеличаването на кредитните му спредове.

Поделението за инвестиции в непублични компании обяви загуба от 9 цента на акция. Банката губи 15 цента на акция от съдебни разноски, свързани с ипотечни книжа.

От J.P. Morgan посочват, че са изправени пред предизвикателна програма по отношение на банкирането и капиталовите пазари, но до момента задържат първото си място в класацията по най-ниски такси за глобално инвестициионно банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още