fallback

Щатските индекси с ръст за втори пореден ден

Най-силен ръст отбелязаха миннодобивните и енергийните компании, след като данните за непроизводствения сектор и заетостта се оказаха по-добри от очакваните

23:01 | 05.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси се повишиха за втори пореден ден в сряда, след като данни за не производствения сектор се оказаха по-добри от прогнозираните, а частният се оказа, че е наел повече нови служители от очакваното, пише MarketWatch.

“Данните за август и септември отразяващи промяната, която настъпи в глобалната икономика и пазарите, се оказаха по-добри от очакваните“, казва Питър Буквър, пазарен стратег на Miller Tabak.

Въпреки че ситуацията около щатската икономика все още е предизвикателна, фокусът през последните два месеца беше върху Европа и Китай, допълва той.

Акциите спечелиха, след като Institute for Supply Management обяви, че през изминалия месец индексът на сектора на услугите в САЩ се е понижил до 53 от 53,3 през август. Стойности над 50 означават експанзия.

След като се понижи с 70 пункта в началото на сесията, Dow Jones Industrial Average затвори с ръст от 1,21% до 10940 пункта.

Standard & Poor’s 500 се повиши с 1,79% до 1144 пункта, като най-добре сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха миннодобивните и енергийните компании, а най-слабо компаниите за комунални услуги. Фючърсите за петрол нараснаха с над 5%.

Nasdaq Composite Index спечели 2,32% до 2461 пункта.

Automatic Data Processing обяви, че през септември щатските компании са наели 91 хил. нови служители, в сравнение с ревизирани данни за 89 хил. през август. Данните на ADP са публикувани два дни преди щатското министерство на труда да публикува официалната си статистика за септември.

Индексите в Европа също се повишиха, след като информация за предстоящо рекапитализиране на банковия сектора неутрализира негативния ефект от понижаването на рейтинга на Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:57 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още