fallback

Булард: Инфлационните очаквания и покупките на активи са мощен инструмент на Фед

Политиката на Федералния резерв трябва повече да се базира на правила и отново да се формира по време на редовните срещи, смята шефът на клона на централната банка в Сейнт Луис

23:06 | 30.09.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Федералният резерв на САЩ ще предпреме действия, ако американската икономика се забави още и разполага с необходимите инструменти за намеса, е заявил президентът на клона на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, цитиран от Ройтерс.

Централният банкер очаква икономиката да расте умерено през следващата година, като слабият растеж я прави уязвима за различни шокове.

При почти нулевите лихви, централната банка може да подкрепи икономиката чрез инфлацията, като инфлационните очаквания и покупките на активи са мощен инструмент, посочва той.

Според Булард политиката на Федералния резерв трябва повече да се базира на правила, отколкото беше от началото на кризата и да започне отново да се формира по време редовните срещи на Фед. Правилата може да осигурят нужната стабилност на икономиката.

Шефът на Фед в Сейнт Луис предупреди, че монетарната политика не трябва да се обвързва с нивото на безработицата, както предложи ръководителят на Федералния резерв в Чикаго Чарлз Евънс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още