fallback

Бъфет купува изгодни акции и не се страхува от нова рецесия

Легендарният инвеститор оповести, че неговата Berkshire Hathaway e изкупила през третото тримесечие двойно повече свои акции, отколкото за първото полугодие

19:47 | 30.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Компанията на легендарния инвеститор Уорън Бъфет изкупува акции на изгодни цени, включително и свои собствени, обяви милиардерът в интервю за CNBC на пода на Нюйоркската фондова борса.

Бъфет бе на борсата за старта на сесията, отбелязвайки 50-годишнината на Business Wire - дъщерно дружество на неговата Berkshire Hathaway. 

Той разкри, че Berkshire е изкупила свои акции за нетно 4 млрд. долара през третото тримесечие. Това е приблизително колкото компанията закупи за цялата първа половина на годината.

Инвеститорът намира акциите на своята компания за много атрактивни. В понеделник Berkshire изненадващо разкри програмата си за обратно изкупуване.

Програмата според Бъфет не означава, че той е песимистично настроен за намирането на потенциални нови придобивки, каквито всъщност продължава да търси.

”Оракулът от Омаха” не се опасява за своите инвестиции, като смята че е „много, много малко вероятно американската икономика да изпадне пак в рецесия”.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:32 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още