fallback

Blackstone: САЩ не са в рецесия, предстои ръст на борсите

Ситуацията ще се подобрява, защото няма как да стане по-лоша, смята вицепрезидентът на компанията Байрън Вин

10:14 | 30.09.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Американската икономика не се намира в рецесия, а борсата в страната ще отбележи ръст до края на годината. Такова е мнението на вицепрезидента на Blackstone Advisory Partners Байрън Вин, цитирано от CNBC.

Вин, който е бивш главен стратег на Morgan Stanley за американския пазар, остава оптимистично настроен както за икономиката, така и за перспективите пред пазара.

„Имаме добри новини за първоначалната безработица, доста добри данни за капиталовите поръчки. Знам, че печалбите ще се подобрят. Жилищният сектор не може да стане по-зле“, обяснява специалистът.

„Не се намираме в ситуация, в която предстои пукането на балони. Балоните вече се спукаха. Нещата ще се подобрят, защото няма как да станат по-лоши“, смята Вин.

По отношение на фондовия пазар специалистът признава, че не очаква силно изразени бичи настроения. Според него обаче в момента се търси дъно и акциите имат потенциал да поскъпнат до края на годината.

Като атрактивни в момента Вин посочва секторите на технологиите и енергетиката.

Мнението на Вин е, че търсенето постепенно ще се повишава, но ще са необходими някакви стимули, тъй като само заради ниските лихвени проценти не може да се очаква ръст на потреблението. Като подходящи за подобни програми Вин посочва инфраструктурните проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още