fallback

Бичи настроения на Wall Street

Индексите в Ню Йорк приключиха сесията с повишения от над процент, но доста по-скромни от ръстовете, отчетени в Европа

23:23 | 27.09.11 г. 1

С ръст за акциите приключи сесията на Wall Street, макар и покачванията на индексите да бяха далеч по-скромни от ръстовете в Европа.

В края на търговията Dow Jones добави 1,33% до 11 191 пункта, S&P 500 нарасна с 1,07% до 1 175 пункта, а Nasdaq отбеляза повишение от 1,20% до 2 547 пункта.

Настроенията на инвеститорите бяха помрачени от информация, според която поне седем държави от еврозоната трескаво търсят кредитори, които да покрият загубите им от експозициите в гръцки дълг. Това съобщи Financial Times, като цитира официални представители на европейските власти.

Съобщението на изданието озапти поскъпването на акциите на банките. Прогнозите са търговията в Ню Йорк да остане нестабилна заради опасенията от фалит на Гърция и задълбочаване на дълговата криза в Европа.

Сред най-печелившите позиции в днешната сесия бяха акциите на Research In Motion (RIM) заради спекулациите, че инвеститорът Карл Айкън е придобил дял в закъсалия производител на BlackBerry. Засега информацията се базира на слухове, а Айкън все още не е открит за коментар, пише Ройтрес.

Ако информацията е вярна, инвеститорът вероятно ще намери място и в борда на директорите на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още